Autoverzekering

De meest bekende en wellicht meest besproken verzekering is wel de autoverzekering. De WA (wettelijke aansprakelijkheid) is een verplichte verzekering en is dan ook de basis van iedere autoverzekering. Zodra een kenteken op uw naam staat geldt deze verplichting. De WA verzekering dekt schade die u met uw auto aan anderen toebrengt. Ook schade veroorzaakt met een aangekoppelde caravan of aanhanger vallen onder deze verzekering. De WA dekking is de goedkoopste manier, maar ook de meest "kale" vorm, om uw auto te verzekeren.

De zogenaamde WA - Casco verzekering is de meest complete autoverzekering. In de volksmond noemt men deze dekkingsvorm All Risks. Er is wel eens een misverstand over deze term, maar het is alleen een andere uitdrukking voor dezelfde dekking. Dus WA - Casco = All Risks.
Deze verzekering biedt ook dekking tegen een van buiten komend onheil, zoals: aanrijding, botsing, slippen, omslaan, te water of van de weg geraken en kwaadwillige beschadiging door derden. Er geldt een ongeschreven wet dat de Casco dekking na ongeveer vijf jaar niet meer nodig is. Het wordt te duur zegt men dan. Wij rekenen graag voor u uit of dat echt zo is. Afhankelijk van met name uw korting en de dagwaarde van uw auto blijft een Casco dekking soms veel langer interessant dan u wellicht denkt.

Er is gelukkig ook nog een tussenvorm, de WA - Beperkte Casco dekking. Deze vorm wordt ook wel WA - extra of WA - mini Casco genoemd en zo zijn er nog meer andere naamsvarianten. Deze premie is uiteraard lager dan de Casco premie en de dekking is ook beperkter, maar biedt daarentegen behoorlijk veel meer dan de al eerder genoemde WA dekking.
Denk bij de Beperkte Casco dekking bijvoorbeeld aan: brand, ontploffing en blikseminslag, storm en hagel, schade veroorzaakt door loslopende dieren, inbraak uit en diefstal van uw auto en last but not least ruitbreuk. Juist dit laatste komt regelmatig voor en kost al snel enige honderden euro's. Als u zelf achteruit tegen een paaltje rijdt, een diepe kras over uw auto aantreft of bijvoorbeeld in de winterdag door gladheid slipt, heeft u helaas pech. Hier is de volledige Casco dekking voor bedoelt.

U kunt uw autoverzekering bijvoorbeeld aanvullen met een Ongevallen Inzittenden verzekering of een Schadeverzekering Inzittenden en daarnaast een Rechtsbijstand verzekering.

Terug