Inboedelverzekering

U heeft het thuis allemaal netjes voor elkaar en natuurlijk bent u zuinig op uw spullen. Maar je weet het maar nooit. Er breekt brand (vlam in de pan) uit, er wordt niet aangebeld maar stilletjes ingebroken of met al dat water in Nederland heeft u lekkage. Een oud spreekwoord zegt het gelukkig al, na regen komt zonneschijn. U heeft namelijk een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is dus geen keuze, maar is gewoon noodzakelijk.
Uw kostbare bezittingen zijn verzekerd tegen schade ontstaan door onder andere: brand, ontploffing, blikseminslag, storm, diefstal en waterschade. In tegenstelling van wat veel wordt gedacht, zal de uitkering bijna altijd (tenzij de dagwaarde minder dan 40% van de nieuwwaarde bedraagt) op basis van nieuwwaarde plaatsvinden. U bent dus na een flinke schade gelukkig in staat om met uw schade uitkering weer nieuwe spullen te kopen.
Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Om die reden is er de Inboedelwaardemeter, (Toelichting inboedelwaardemeter) zodat u gegarandeerd 5 jaar lang niet onderverzekerd bent. Als u tussentijds verhuist moet u natuurlijk wel een nieuwe invullen.

Terug